fbpx

Setkání dobrovolníků v Polsku

Začátek léta se pro dobrovolníky z Česka, Polska a Slovenska nesl v netradičním duchu. V termínu 30. 6. – 2. 7. 2023 proběhlo první mezinárodní atletické setkání All stars volunteering v Polském městě Bielsko-Biala, které je součástí projektu Erasmus+.

Tentokrát jsme nebyli v pozici  organizátorů, ale sportovců. Spolu s kolegy, dobrovolníky, z Polska a Slovenska jsme se utkali v několika běžeckých disciplínách a dvou technických disciplínách, a to ve vrhu koulí a skoku do dálky. 

A jak vše probíhalo?

V pátek odpoledne jsme společně vyrazili z Olomouce přes Ostravu, kde jsme nabrali další dobrovolníky a pokračovali směrem na hranice s Polskem, do města Bielsko-Biala.

V sobotu ráno jsme spolu s pořadateli probrali organizační pokyny a vyrazili na oběd ke stadionu Spirit. Po krátkém odpočinku v trávě na sluníčku a následující rozcvičce začal atletický mítink. Soutěžilo se v bězích na 100 m, 400 m ve věkových kategoriích 18 – 30, 31 – 49 a 50+. Ženy ještě běžely 800 m, muži zase porovnali síly na 1500 m. Do stejných věkových kategorii byly rozděleny i technické disciplíny – vrh koulí a skok do dálky. 

Dařilo se nám! Domů vezeme několik medailí a v některých kategoriích jsme obsadili všechny stupně vítězů.

Velmi dobře si vedla naše dobrovolnice, nominovaná i na dobrovolnickou cenu Křesadlo za rok 2022, Ivka Staňková, která ve své kategorii vyhrála obě disciplíny, a to běh na 100 m a skok do dálky. Navíc se ujala i role kapitánky štafety na 12×200 m, kde běželi dvě ženy a dva muži z každé věkové kategorie. 

Věkovou kategorii 50+ na 100 m jsme suverénně ovládli! 1. místo získala Jitka Turčínová s časem 20,13, druhá skončila s časem 24,21 Jana Jašková a třetí místo obsadila Dana Beňová s časem 24,40. Ve stejné kategorii mezi muži získal druhé místo Stano Kostka a třetí se umístil Jirka Patolán.

I v běhu na 400 m si naši dobrovolníci vedli velmi dobře. Nikol Baladová skočila těsně druhá v nejmladší kategorii. Blanka Renčová a Miluše Jurošková získaly první a druhé místo v nejstarší věkové kategorii. Mladík Matěj Kadlčík doběhl ve své kategorii první a jen těsně pod stupni vítězů skončil Ondra Eichler. 

V běhu na 800 m Nikol Baladová doběhla Českým dobrovolníkům pro další zlatou medaili! Na 1500 m startovali všichni muži zároveň a bylo to napínavé až do posledního okruhu. Ve věkové kategorii 18 – 30 let doběhl na třetím místě náš Radek Rončák.

Ani v technických disciplínách jsme neudělali ostudu. Ondra Eichler hodem dlouhým 7.72 m obsadil třetí příčku ve své věkové kategorii. V nejstarší věkové kategorii 50+ přehodil Jirka Patolán Stana Kostku o 1.36 m a hodem dlouhým 9.16 m vyhrál. Stano po pravé ruce od vítězného Jirky. 

I v ženských věkových kategoriích se naše holky neztratily. Nejprve nastoupily mladé slečny Klára Adámková a Denisa Binderová. Klárka hodem 8.05 m vystoupala na nejvyšší stupínek a Denisa hodem 6.98 m stála vedle ní na druhém místě. Ženy v kategorii 50+ prostě neměly konkurenci! Suverénně obsadily všechna místa na stupních vítězů pro nás! V pořadí Jitka Turčínová 5.77 m, Dana Beňová 5.51 m a Magda Jírková 4.95 m. Čtvrtá v této disciplíně skončila Jana Jašková a páté místo obsadila Růžena Kučerová. 

V poslední technické disciplíně skoku dalekém si Matěj Kadlčík po zlatu z běhu na 400 m doskočil pro stříbro skokem dlouhým 5.09 m. Michal Dočkálek si ve své věkové kategorii doskočil pro první místo a Jirka Patolán si ve své kategorii doskočil pro druhé místo. 

Na konec jsme poměřili síly ve smíšené štafetě na 12 x 200 m. Bojovali jsme srdnatě a třetí místo jsme brali s úsměvem.

V neděli po odpočinku pro nás organizátoři připravili výlet do Polských Beskyd.

Teď už je první setkání dobrovolníků v Polsku bohužel za námi. Získali jsme nové známé i kamarády, které doufáme, budeme potkávat i dále. Sportovali jsme a také si užili spoustu legrace.

Už teď se těšíme na druhé dobrovolnické setkání, které tentokrát proběhne na Slovensku. Chceš ho taky zažít? Přihlas se na II. dobrovolnické setkání ve Slovenské Trnavě, v termínu 25. – 28. 8. 2023. Neváhej, počet míst je omezen! 

Společně jsme nejlepší!

Sdílení:

Facebook
LinkedIn

Další články:

Oslava 3. narozenin V4S

V únoru 2024 náš spolek Volunteers4sport.cz oslavil své 3. narozeniny a v sobotu 20.4. 2024 jsme uspořádali oslavu. Na oslavu jsme pozvali naše dobrovolníky a stejně tak

T-Mobile Olympijský běh 2024

Miluješ sportovní akce, baví tě nahlížet do zákulisí příprav a rád nabídneš pomocnou ruku? Pak tě rádi přivítáme v týmu dobrovolníků. Kdy jindy zažít jedinečnou

Oslava 3. narozenin

Spolek Volunteers4sport.cz měl v únoru 3. narozeniny a nyní pro vás chystáme oslavu. I díky vám tento spolek může nadále fungovat a proto se vám rádi

Slavíme 3. narozeniny

Spolek Volunteers4sport.cz byl založen v roce 2021 s cílem podporovat sportovní aktivity a nabízet možnosti dobrovolnické práce v této oblasti. Za 3 roky své existence

Skip to content