fbpx

Billie Jean King Cup

Letošní finálový turnaj Billie Jean King Cupu se bude hrát v Praze!

První ročník tenisového Billie Jean King Cupu (dříve Fed Cupu) se od 1. do 6. listopadu uskuteční v pražské O2 areně a přilehlé hale O2 universum a my nabízíme možnost být u toho! 

Finálový turnaj BJK Cupu měla už loni hostit Budapešť, po dvojím odložení se ale v květnu kvůli koronavirové situaci pořadatelství vzdala a do hry vstoupila Praha.

Do Prahy dorazí rovnou 12 elitních světových týmů. Mezinárodní tenisová federace (ITF) promuje soutěž jako mistrovství světa žen v tenise a hodlá premiérový ročník BJK Cupu vyšperkovat těmi největšími jmény. Vyloučen údajně není třeba start Sereny Williamsové či světové jedničky z Austrálie Ashleigh Bartyové.

Dvanáct týmů je rozděleno do čtyř tříčlenných skupin, z nichž vždy jen vítěz postoupí do semifinále. Češky mají ve skupině Švýcarky a Němky

Hraje se systémem dvě dvouhry a čtyřhra na závěr. V českém týmu by neměl chybět sehraný zlatý olympijský pár Barbora Krejčíková – Kateřina Siniaková.

České tenistky jsou v soutěži nejúspěšnějším týmem poslední dekády, od roku 2011 získaly šest ze svých jedenácti trofejí. Pět zbývajících titulů pochází ještě z éry Československa. Naposledy slavily stříbrný pohár po finále v Praze v roce 2018.

Jsi tenisový fanoušek a chceš být součástí této velkolepé akce, tak neváhej a přihlas se ZDE

Dle nařízení mezinárodního arbitra turnaje, se akce nemohou zúčastnit dobrovolníci bez kompletního očkování proti onemocnění COVID-19. Tuto skutečnost bude nutné doložit platným očkovacím certifikátem. Volunteers4sport.cz nemá možnost toto nařízení jakýmkoliv způsobem obejít, jedná se o nepřestupitelný požadavek mezinárodního arbitra.

Sdílení:

Facebook
LinkedIn

Další články:

T-Mobile Olympijský běh 2024

Miluješ sportovní akce, baví tě nahlížet do zákulisí příprav a rád nabídneš pomocnou ruku? Pak tě rádi přivítáme v týmu dobrovolníků. Kdy jindy zažít jedinečnou

Oslava 3. narozenin

Spolek Volunteers4sport.cz měl v únoru 3. narozeniny a nyní pro vás chystáme oslavu. I díky vám tento spolek může nadále fungovat a proto se vám rádi

Slavíme 3. narozeniny

Spolek Volunteers4sport.cz byl založen v roce 2021 s cílem podporovat sportovní aktivity a nabízet možnosti dobrovolnické práce v této oblasti. Za 3 roky své existence

Skip to content