fbpx

Naše logo

Grafička Karolína Bendová, která pro nás toho nádherné logo vytvořila, vám vysvětlí vše o našem logu.

V logotypu jsou zkombinovány dva základní prvky: sport a dobrovolnictví.

Pro symbolické vyjádření aktivity, pohybu, směřování kupředu je využita nakloněná kresba písma. Spolu s využitím moderního bezpatkového fontu, jehož zaoblené tvary připomínají číslice na sportovních dresech nebo světelných tabulích, evokuje rychlost a efektivitu – tedy důležité předpoklady pro dobrý sportovní výkon, a zároveň vlastnosti potřebné při organizování sportovních i společenských událostí.

Číslice 4 svým tvarem nabízí symbol zdvižené ruky. Levý dřík číslice zobrazuje zdviženou paži, tedy vyjádření dobrovolnosti. Díky sklonu také vzniká dojem gesta, které zve k následování – odkazuje tak na otevřenost a vstřícnost organizace.

Protažením, zaoblením a napojením pravého dříku vzniká oblý uzavřený prostor, v kontextu paže připomínající zatnutý pažní sval, obecně vnímaný jako zobrazení síly, odvahy a spolehlivosti.

Logotyp tak v sobě nese charakteristiku dobrovolníka sportovních akcí a vizuálně navozuje jejich emoční náboj.

Zvolená barevnost odkazuje na české národní barvy.

Sdílení:

Facebook
LinkedIn

Další články:

Slavíme 3. narozeniny

Spolek Volunteers4sport.cz byl založen v roce 2021 s cílem podporovat sportovní aktivity a nabízet možnosti dobrovolnické práce v této oblasti. Za 3 roky své existence

Díky vám, dobrovolníkům!

Díky vám, dobrovolníkům! Na 5. 12. připadá Mezinárodní den dobrovolníků, chceme upřímně a z celého srdce poděkovat vám, neuvěřitelným dobrovolníkům, kteří jste nepostradatelnou součástí sportovních

Skip to content