fbpx

Česká Olympijská nadace slavila 10. výročí

Česká olympijská nadace má za cíl pomáhat sportovat dětem, jejichž rodičům chybí finanční prostředky, na jejich sportovní aktivity. Podporují děti např. zaplacením sportovního kroužku, poskytnutím příspěvku na sportovní pomůcky či organizováním sportovních setkání s legendami sportu. 

Tento charitativní projekt založil Český olympijský výbor před deseti lety. Během této doby pomohla nadace ke sportování více než 3500 dětí.

Toto první desetiletí se nadace rozhodla oslavit jak jinak než sportem – závodem Petřín Challenge a dobrovolníci V4S u toho nesměli chybět.

Sešli jsme se ráno ve čtvrtek 6. 10. 2022 u Cukrárny u Knoflíčků, kde jsme měli po celý den zajištěný prvotřídní příděl sladkých dobrot i teplých nápojů na zahřátí. 

Nejprve jsme pomáhali s organizací parkování a při registraci a výdeji startovních čísel. Dále byli naši dobrovolníci nápomocni na trati, aby účastníci nezabloudili a úspěšně doběhli nebo došli do cíle.

V 9 hodin odstartovala první vlna závodníků v čele s Ondřejem Synkem, Jiřím Kejvalem nebo třeba Martinem Doktorem.  V cíli jsme na ně čekali s medailemi a osvěžením.

V 11 hodin odstartoval Gang kočárků v čele s Lucií Šafářovou a Šárkou Strachovou. V této skupince se zúčastnil i kočárek naší vedoucí dobrovolnice Ivy. Všichni si výšlap pro dobrou věc velmi užili. 

A ve znění hesla “Sport je jen jeden.” závod uzavřeli paralympionici spolu se zaměstnanci Českého olympijského výboru a se zaměstnanci Českého paralympijského výboru.

Byli jsme u toho, a i díky nám se podařilo vybrat peníze, které nadace použije na podporu dětí, aby našly svoji cestu k aktivnímu sportovnímu vyžití.

#spolecnejsmenejlepsi 

Sdílení:

Facebook
LinkedIn

Další články:

Oslava 3. narozenin V4S

V únoru 2024 náš spolek Volunteers4sport.cz oslavil své 3. narozeniny a v sobotu 20.4. 2024 jsme uspořádali oslavu. Na oslavu jsme pozvali naše dobrovolníky a stejně tak

T-Mobile Olympijský běh 2024

Miluješ sportovní akce, baví tě nahlížet do zákulisí příprav a rád nabídneš pomocnou ruku? Pak tě rádi přivítáme v týmu dobrovolníků. Kdy jindy zažít jedinečnou

Oslava 3. narozenin

Spolek Volunteers4sport.cz měl v únoru 3. narozeniny a nyní pro vás chystáme oslavu. I díky vám tento spolek může nadále fungovat a proto se vám rádi

Slavíme 3. narozeniny

Spolek Volunteers4sport.cz byl založen v roce 2021 s cílem podporovat sportovní aktivity a nabízet možnosti dobrovolnické práce v této oblasti. Za 3 roky své existence

Skip to content